Mexico: Hotspots in Yucatan

Het schiereiland Yucatan is de bakermat van de Maya cultuur maar biedt ook een heerlijke Caribische Zee en fantastische stranden.  Aan de Rivièra Maya kun je snorkelen, golfen en veel watersportfaciliteiten beoefenen.

Ten zuiden van Cancun liggen intieme resorts in het groen aan witte stranden. Het Chable Maroma Resort is daar een mooi voorbeeld van met in totaal 70 villa’s.
Het Unico hotel een aanrader vanwege de mooie lokatie, de topservice en de smaakvolle inrichting. Een nieuw all inclusive concept for adults only maar dan wel op hoog niveau en lid van de The Leading Hotels of The World.

Sommige hotels rond Mayakoba richten zich op families met kinderen en bieden kamers met tussendeuren en heel veel activiteiten zoals het Fairmont Mayakoba. Binnen het resort kun je fietsen huren waarmee je van het strand naar het hoofdgebouw kunt pendelen, maar er rijden ook buggies daarvoor rond. Het meeste verfijnde familieresort is het Rosewood Mayakoba, waar je vanaf de receptie met een bootje naar je lagoonsuite wordt gebracht.

Meer zuidelijker ligt de badplaats Tulum, de ontmoetingsplek van hipsters en new age travellers. Met kleinschalige hotels met hangmatten en loungebars voor de deur en uitzicht op de dramatische kustlijn waar nog oude ruïnes te vinden zijn. Het kleinschalige Hotel Esencia behoort tot de top en heeft een afgelegen lokatie en wordt geroemd om zijn serene rust, uitstekende restaurants, mooie kamers en topservice. In het hippe Nomade kun je kiezen uit een cabana, boomhut of tent. La Zebra is een boetiek hotel uit de Kolibri collectie en is geliefd bij families met kleine kinderen.

Isla Holbox is een autovrij idyllisch eilandje dat door een smalle lagune met pelikanen en flamino’s wordt gescheiden van het vasteland. Het is te bereiken na autorit van 2 uur en een korte oversteek per ferryboot vanaf het havenstadje Chiquila. De afegopen zomers heeft dit eilandje vanwege haar locatie minder last gehad van het zeewier. Er zijn uitsluitend kleine hotels te vinden zoals Villas Flamingos met een heerlijk zwembad op het strand en Casa Las Tortugas.

 

 

 

Laat u inspireren: