Brazilië: Familie Avontuur

Het grootste land van Zuid Amerika staat bekend om zijn mooie stranden, maar leent zich ook goed voor een spanning, natuur en avontuur. In de bruisende stad Rio de Janeiro staan gelijk al een paar leuke activiteiten op het programma. Een bezoek aan de Corcovado, per kabelbaan naar de suikerbroodberg of een fietstocht langs de kust. Met een goede gids kun je ook de Favelas, de beruchte sloppenwijken van de stad, bezoeken.

Rond Rio liggen verschillende mooie stranden en plaatsjes op rijafstand. Ten noorden van Rio ligt Buziós (165km) met mooie baaien en een geliefde badplaats van de Brazilianen. Paraty en Ilha Grande liggen ten zuiden van Rio aan de Costa Verde en zijn door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed. In de late 17e eeuw was Paraty het eindpunt van de Caminho do Ouro (gouden route), waarlangs goud naar Europa werd verscheept. Het historische centrum van Paraty heeft zijn 18e-eeuwse plan en veel van de koloniale architectuur uit de 18e en vroege 19e eeuw goed behouden. Het stadje is tevens vertrekpunt voor een bezoek aan de eilanden voor de kust. In het stadje kun je overnachten in Pousada de Ouro of daarbuiten in de Pousada Pincinguaba 

De overdonderende watervallen van Iguaçu mag je niet overslaan. Je kunt er met een zodiac boot heel dichtbij komen. Het omliggende regenwoud is de thuisbasis van veel wilde dieren zoals tapirs, reuzenmiereneters, brulapen, jaguars en kaaimannen. Hotel Das Cataratas heeft een bevoorrechte ligging naast de watervallen, waardoor je de watervallen ook buiten de drukte om kunt bezoeken.
Pantanal is een van de mooiste natuurgebieden van het land en de Barra Mansa Lodge is een goede uitvalsbasis om de wetlands te verkennen. Je vindt er een overweldigende natuur met wilde dieren en in Bonito kun je snorkelen in de helderblauwe Sucuri rivier.

Klik hier voor onze 15-daagse Familiereis Brazilië en na afloop is er keuze uit een  gevarieerd aanbod van mooie strandhotels. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Laat u inspireren: