Mongolië Gobiwoestijn per 4wd

De Gobi-woestijn ligt in het zuiden van het land en is een van de meest ongerepte en mysterieuze plaatsen op aarde. Het is een enorme schatkist gevuld met dinosaurusfossielen en hun enorme eierschalen. De woestijn is de thuisbasis van schapen, sneeuwluipaard, wilde ezels, gazellen, kamelen en beren.  Ondanks de barre klimatologische omstandigheden is het nog steeds de thuisbasis van groepen nomadische herders die hier al eeuwen wonen.

Tijdens de expeditie rijd je zelf een Land Cruiser 4×4 door een van de grootste woestijnen ter wereld. Een Expeditie team en een lokale gids staan de groep met raad en daad terzijde gedurende de trip en nemen essentiële onderdelen en gereedschap mee. Een expeditie chef zorgt voor de maaltijden en sommige overnachtingen zijn in Yurts geschikt voor 2 tot 4 personen.

Weinig bestemmingen kunnen de bijzondere ervaringen matchen van deze deze epische roadtrip door de Gobi-woestijn van Mongolië. Als je op zoek bent naar mysterie en desolate landschappen, dan is deze expeditie voor jou de juiste keuze. De 9-daagse expedities zijn geschikt voor maximaal 12 gelijkgestemden en worden uitgevoerd van eind  augustus tot medio september. Ze beginnen en eindigen in de hoofdstad Ulaanbaatar en de reissom excl. internationale vluchten bedraagt vanaf € 6450 per persoon. Dag-voor-dag programma op aanvraag.

 

 

Laat u inspireren: