Malawi & Lake Malawi

Malawi is een prachtig land om rond te reizen met afwisselende landschappen en culturele bezienswaardigheden. De Geografische diversiteit varieert van hoge bergen, weelderige valleien en kristalheldere meren zoals Lake Malawi.

Majete Wildlife reserve is in 1955 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en belooft  het enige Big Five reservaat in Malawi te worden. Een ongerept stukje natuur dat nog niet veel bezoekers aantrekt waardoor de safari beleving heel puur en privé is. De Mkulumadzi Lodge ligt prachtig aan de rivier en staat garant voor een bijzondere safari beleving.

Kaya Mawa is een kleinschalige lodge grenzend aan het mooiste strand van Likoma eiland gelegen in Lake Malawi.
Het meer lijkt door zijn grote afmetingen meer een zee en is vanwege zijn schoonheid geplaatst op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Dit is reizen “off the beaten track” want en er zijn op het eiland geen asfaltwegen te vinden en je kunt per fiets op ontdekking gaan.

Kaya Mawa ligt in alle rust omgeven door zandstranden, bougainville, baobab bomen aan de westzijde van het eiland en biedt de ultieme barefoot luxury experience. De open bar met terras is de ideale locatie voor een drankje bij zonsondergang. Er is een restaurant, waar het a la carte ontbijt en de lunch geserveerd worden. 
Kaya Mawa beschikt over een zandstrand vanwaar je veilig kunt zwemmen, zonnen of snorkelen. 
Er is een watersportcentrum met Padi duikfaciliteiten om een kijkje te nemen in de mooie onderwaterwereld of een duikcursus te volgen. Boten, kano’s  en mountainbikes staan tot de beschikking en een houten hangbrug biedt toegang tot een klein eilandje waar zich de spa bevindt. De receptie & lounge beschikt over wifi.

Er zijn tien uiterst smaakvol ingerichte kamers met veel privacy, opgebouwd uit natuurlijke materialen en met uitzicht op de smaragdgroene wateren van het meer.
De beste periode om Lake Malawi te bezoeken is vanaf mei t/m oktober.

 

Laat u inspireren: