St. Barts

St. Barts oftewel Saint-Barthélemy, is onderdeel van de Franse Antillen en geniet vooral bekendheid onder de rijken der aarden. Het kleine eiland meet slechts 25 km2 en ligt tussen Sint Maarten en Guadeloupe in. Het wordt vanwege de mondaine sfeer ook wel de Cote d’Azur van de kleine Antillen genoemd. De inwoners van St. Barts zijn voornamelijk afstammelingen van de eerste Franse kolonisten en Frans is dan ook de officiële voertaal. In het havenstadje Gustavia liggen spectaculaire jachten, omgeven door leuke café’s en trendy boetieks. St. Barth is goed te bereiken vanaf buureiland St. Maarten dat op slechts 15 minuten vliegen ligt. Maar het is vanaf St. Maarten ook per ferry te bereiken, in 90 minuten vanaf Marigot en slechts 30 minuten vanaf Oyster Pond.

Le Guanahani*****
Een idyllisch gelegen resort met kleurrijke cottages, bougainville en palmbomen in het noordoosten van St. Barth. Een exclusief en elegant hotel met 67 kamers, twee zandstranden en een vleugje Caribische nonchalance zijn uitstekende ingrediënten voor een heerlijke strandvakantie.

Cheval Blanc Isle de France*****
Dit boetiekhotel combineert de charme van West-Indië met de verfijnde stijl van het zuidelijke Frankrijk. Cheval Blanc is een intiem en charmant hotel gelegen aan een van de mooiste stranden van St. Barth, Flamands Bay. Gustavia ligt op ca. 5 autominuten.

Hotel Le Toiny*****
Dit elegante kleinschalige hotel met slechts 15 gastenverblijven is lid van relais & Chateaux en heeft een uitstekend restaurant. De royale villa’s hebben een eigentijdse chique inrichting en een privé terras met zwembad. Het hotel ligt in een tropische tuin met uitzicht op de ‘Côte Sauvage’.

 

Laat u inspireren: