Oman: the Best of Oman

Het sultanaat Oman is een land met een rijk verleden, dat nog niet zo heel lang geleden zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers heeft geopend. En dat is te merken aan de uiterst vriendelijke bevolking, die de traditionele gastvrijheid nog hoog in het vaandel heeft staan. Tijdens deze rondreis met 4wd en chauffeur maak je kennis met het andere gezicht van Oman: authentieke bergdorpjes, paradijselijke oasen en een onmetelijk grote woestijn. Met bijzondere overnachtingen in de beste hotels van het land. Zo wordt de kennismaking met Oman wel heel bijzonder.

De reis begint na een comfortabele vlucht met KLM in de kleinste hoofdstad ter wereld met een bezienswaardige moskee en een beroemde soek. The Chedi is een fantastisch resort hotel aan zee, gebouwd in lokale stijl en de aangewezen plek om een paar dagen bij te komen. Daarna gaat de reis verder naar Wahibi Sands, waar de overnachting wacht in Desert Night Camp te midden van de golvende zandduinen.

Op weg naar de bergtoppen van het Haggar gebergte Misfah, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Het dorpje ligt in een oase met fruitbomen en heeft historische waterwegen, eeuwenoude huizen en pittoreske straatjes. Daarna volgt een spectaculaire bergtocht langs authentieke dorpjes en een indrukwekkende canyon, die na The Grand Canyon tot de meest spectaculaire ter wereld wordt gerekend. Overnachting boven op de “zonneberg” in het spectaculair gelegen Alila Resort op 2000m hoogte. De ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan Nizwa, de forten en lemen bergdorpjes in de omgeving. De culturele ommuurde stad Nizwa, heeft in het oude centrum prachtige historische gebouwen en een kleine soek, die tot de mooiste van het land wordt gerekend.

Het is mogelijk de reis te verlengen met een verblijf in Salalah, waar het gehele jaar temperaturen tussen de 25 en 30 graden zijn. Het splinternieuwe Al Baleed Resort Salalah by Anantara heeft aantrekkelijke poolvilla’s met maximaal slaapkamers.

 

 

Laat u inspireren: