Nice & Provence

Nice was nauwelijks meer dan een gehucht toen het tweehonderd jaar geleden door de Engelsen werd ontdekt. Daarna volgde de gehele Europese jetset, met veel beroemde schrijvers, acteurs en kunstenaars. Anno 2020 is  de Cote D’Azur still going strong. Het fraaie centrum van Nice staat bekend om haar mondaine Belle Epoque architectuur, de prachtige musea en fraaie winkelstraten. Maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om met een cabrio de prachtige kust en het mooie achterland te ontdekken.

In de twintiger jaren van de vorige eeuw reisden de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald en zijn vrouw Zelda af de Franse Rivièra. Zij werden verliefd op Villa Saint Louis langs de Cap d’Antibes en verkozen het tot hun residentie. Zijn meesterwerk, ‘Tender is the Night’ is hier geschreven en hij deed inspiratie op voor zijn latere meesterwerk ‘The Great Gatsby’. In 1929 wordt de villa getransformeerd in het huidige Belles Rives hotel, met 43 gastenkamers, een privé strand met gratis ligbedden en een waterski club.

Cap Estel dateert uit 1900 en is een hotel met een bijzonder verhaal. Het is gebouwd door een goede vriend van Oscar Wilde en kwam later in handen van de Russische adel. Het heeft een adembenemende locatie op een privé schiereiland, niet ver van Monaco. Ter beschikking van de gasten staat een privé strand en een infinity pool. De totaal 18 gastenkamers zijn ingericht met op Hollywood gebaseerde details. De Spa kijkt uit over de zee en je geniet van een gratis gezichtsmassage voor twee personen.

Gelegen op geurende heuvels met uitzicht op Kaap Camarat en Cape Taillat ligt een verborgen paradijs. La Reserve Ramatuelle is een intiem resort, omgeven door pijnbomen en met een fraaie ligging in een privé domein met uitzicht op zee. Het hoteldeel heeft 28 kamers en daarnaast zijn er twaalf prachtige villa’s te huur, met 4 tot 6 slaapkamers. De mooie spa beslaat 1000 m2 en biedt 11 behandelkamers, fitness, stoomcabines, binnen- en buiten zwembad. Voor een hapje en drankje kan men terecht in de lounge/bar of het restaurant, waar gerechten uit de Mediterrane keuken worden geserveerd.

Le Bastide de Gordes ligt op een heuvel aan de rand van het dorpje Gordes, dat op een heuvel ligt. Het hotel wordt omgeven door terrassen en hangende tuinen met een panoramisch uitzicht over de Luberon-vallei. Het hotel is begin 2015 volledig gerenoveerd en is een aanrader. Onze klanten genieten een gratis lunch of diner in het Citadelle restaurant.

 

Laat u inspireren: