Likomo Island – Lake Malawi

Kaya Mawa is een kleinschalige lodge grenzend aan het mooiste strand van Likoma eiland gelegen in Lake Malawi. Het meer lijkt door zijn grote afmetingen meer een zee en is  vanwege zijn schoonheid geplaatst op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Dit is reizen “off the beaten track” en er zijn op het eiland geen asfaltwegen te vinden en je kunt de schoonheid goed op eigen houtje te voet of per fiets ontdekken.

Kaya Mawa ligt in alle rust omgeven door zandstranden, bougainville, baobab bomen aan de westzijde van het eiland en biedt de ultieme barefoot luxury experience. In Kaya Mawa, dat ‘misschien morgen’ betekent, is geen stress of strak tijdsschema te vinden, gasten kunnen hun dagen naar eigen inzicht indelen.

De open bar met terras is de ideale locatie voor een drankje bij zonsondergang. Er is een restaurant, waar het a la carte ontbijt en de lunch geserveerd worden. Het diner wordt iedere avond op een andere, schitterende privé plek met kaarslicht op het strand geserveerd.
Kaya Mawa beschikt over een zandstrand vanwaar je veilig kunt zwemmen, zonnen of snorkelen.

Er is een watersportcentrum met Padi duikfaciliteiten om een kijkje te nemen in de mooie onderwaterwereld of een duikcursus te volgen. Boten, kanos en mountainbikes staan tot de beschikking en een houten hangbrug biedt toegang tot een klein eilandje waar zich de spa bevindt.  De receptie & lounge beschikt over wifi.

Er zijn tien uiterst smaakvol ingerichte kamers met veel privacy, opgebouwd uit natuurlijke materialen en met uitzicht op de smaragdgroene wateren van het meer. Acht kamers liggen strategisch op de rotsen, hebben veelal een plunge pool en zijn met trappen en loopbruggen met elkaar verbonden. De spectaculaire badkamers zijn gedeeltelijk open en beschikken over stijlvolle badkuipen en sanitair. De familie kamers liggen op het strand met twee slaapkamers en een lounge. De beste periode om Lake Malawi te bezoeken is vanaf mei t/m oktober.

 

 

Laat u inspireren: