Split

Split is één van de mooiste steden van Dalmatië, met een rijke geschiedenis van meer dan 1700 jaar. De stad Spalato, tegenwoordig Split genaamd, ligt aan zee en werd opgericht door de keizer Diocletianus. Hij bouwde er zijn paleis binnen de stadsmuren en het is tegenwoordig nog steeds bewoond, wat vrij uitzonderlijk is. Het oude stadscentrum omvat oude smalle straatjes en prachtige pleinen met kleine winkels, pleinen en terrassen. Bij de haven ligt een mooie wandelboulevard met terrassen en ’s avonds als de lantaarns ontstoken worden is dit stadsdeel sprookjesachtig verlicht.

Vanuit de haven vertrekken de ferryboten naar de eilanden voor de kust en eilandhoppen behoort tot de mogelijkheden. Het eiland HVAR is door National Geographic uitgeroepen tot één van de mooiste eilanden ter wereld. De binnenstad is in fraaie Italiaanse stijl gebouwd en nog volledig intact met een mooie jachthaven en een indrukwekkend plein. De mooie Lungomare, een wandelpad langs zee, leidt naar kiezelstrandjes en een mooie beach club.

Bezoek ook Trogir, één van de meest schilderachtige kustplaatsjes van Dalmatië en tevens UNESCO stad. Het sfeervolle stadshart ligt op een klein eiland en omvat prachtige historische monumenten.

Hotel Park is in 1921 gebouwd en volledig gerenoveerd in 2015. Dit traditioneel eersteklas hotel in het centrum van Split bevindt zich vlak naast het beroemde strand Bačvice. Het beschikt over een buitenzwembad, een chique restaurant en een eigen spa met sauna’s, bubbelbaden en een fitnessruimte. Het hotel ligt op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum en 5 minuten lopen van de haven.

Bekijk onze 5 daagse vliegtrip naar Split

 

Laat u inspireren: