Split & Hvar

Welkom in Kroatië! Een schitterend land met prachtige natuur en een opvallend mooie kustlijn. Met schilderachtige steden, het helderste water van Europa en een mooie natuur. Voor de 1700 km lange kustlijn liggen in de azuurblauwe Adriatische zee 1185 sprookjesachtige eilandjes, waarvan het merendeel onbewoond is. Dankzij goede bootverbindingen kun je hier heerlijk eilandhoppen. Naar het hippe Hvar of juist naar de rustigere eilanden Brac en Mljet. Op het vasteland zijn bezienswaardige steden te bezoeken zoals Trogir en Zadar.  De Adriatische Zee is een paradijs voor watersporters en één van Europa’s mooiste zeilgebieden en graag helpen wij bij het zoeken van de ideale  zeilboten of catamaran, eventueel met schipper en fietsen/surfplanken aan boord.

Vanuit Amsterdam vlieg je sinds kort met KLM direct naar Split , een bezienswaardige stad aan zee. De middeleeuwse stad werd rond de 4e eeuw gebouwd rond het Paleis van Diocletianus, een UNESCO monument en één van de best bewaarde Romeinse paleizen uit de oudheid. Ons favoriete hotel in de binnenstad van Split is het Park hotel, met een zandstrand voor de deur. In Trogir is onlangs een historisch pakhuis omgetoverd tot een sprankelend hotel aan zee. Het Brown Beach Hotel heeft slechts 25 kamers en een fraai zonneterras met uitzicht op zee.

Vanuit Split vertrekken ferries naar eilandjes voor de kust waar een microklimaat zorgt voor het hoogste aantal uren zon van het land. Het zijn heerlijke geurende eilanden dankzij de lavendelvelden en rozemarijnstruiken. Door National Geographic zelfs uitgeroepen tot de 10 mooiste eilanden ter wereld. Het historische centrum van Hvar is volledig intact en rond de haven leidt de Lungomare, een wandelpad langs zee, naar kiezelstrandjes. Naast de beach club ligt het Amfora hotel, een heerlijk familiehotel met een fraai zwembad.

In de haven van Hvar liggen de watertaxi’s klaar die de toeristen naar de kleine eilandjes brengen, waar zandstranden te vinden zijn. Het Palmizanastrand op het gelijknamige eiland biedt de beste opties en hier ligt ook hotel Palmizana.
Het eiland bestaat uit verspreid liggende basic maar sfeervolle bungalows met hotelkamers en twee uitstekende restaurants.

 

 

Laat u inspireren: