Groen Istrië

Istrië is de westelijkste provincie van Kroatië en een groene oase omgeven door een kristalheldere groenblauwe zee. Het ligt op dezelfde hoogte als Venetië en in de zomermaanden vaart er zelfs een ferry tussen beide landen. Het heeft een weergaloos mooie kustlijn met schilderachtige kustplaatsjes, daterend uit de tijd van de Venetiaanse overheersing.
Het is de meest Italiaanse streek van Kroatië en Italiaans vormt hier de tweede volkstaal. Het mooie achterland wordt terecht vergeleken met Toscane vanwege de fraaie natuur, middeleeuwse dorpjes, uitstekende wijnen en hoog gastronomisch niveau. En net zoals in Toscane zijn hier mooie vakantiehuizen te vinden met privé zwembaden, maar dan met een interessanter prijskaartje.

Het meest romantische kustplaatsje Rovinj is oogstrelend en een must voor elke cruiseliner. Ons favoriete hotel is hier Monte Mulini. Het stijlvolle hotel ligt direct aan zee, in een bosrijke omgeving en op 10 minuten wandelen  van het schilderachtige centrum van Rovinj. Het hotel heeft een beroemd gourmet restaurant met een spectaculaire wijnkelder en een uitstekende spa.

Istrian Villas bieden luxe, service, kwaliteit en stijl en hebben een rustige ligging aan zee. De meest luxe villas hebben een privé terras, whirlpool, ligbedden en toegang tot een privéstrand. Een gedeelte van het resort is autovrij en je wordt hier met een elektrische auto van de parkeerplaats naar de villa gebracht.

Voor de kust liggen eilanden met een subtropische vegetatie zoals Losinj waar het mooie hoofdplaatsje Mali veel mooie gebouwen uit de 18de en 19de eeuw huisvest. Op 500m liggen in de idyllische Baai van Cikat twee bijzondere hotels:
– Het stijlvolle Hotel Bellevue is een fraai voorbeeld van architectuur uit de jaren 60 en biedt het een bijzondere combinatie van modern interieur en een retro-exterieur. Een riante binnentuin vormt het hart van het hotel terwijl zonneterrassen en zwembaden het decor er voor vormen.
– Het boutique Hotel Alhambra ligt achter de façade van twee Oostenrijks-Hongaarse villa’s uit het begin van de 20e eeuw.
Het eiland Losinj is bereiken per ferry, catamaran of watervliegtuigje

Kroatië leent zich tenslotte zeer goed voor een zeilvakantie en wij verhuren mooie zeiljachten in alle maten op basis van bareboat of met schipper.
De zeilroute langs de Dalmatische kust van Zader naar Dubrovnik wordt tot een van de mooiste vaarroutes ter wereld gerekend, komt het zien!

 

Laat u inspireren: