Málaga : citytrip

Voor de meeste bezoekers is Málaga slechts de toegangspoort tot de Costa del Sol. Maar die missen dan veel, want de oude havenstad heeft zich de laatste jaren opnieuw uitgevonden. Dankzij burgemeester Francisco de la Torre is de stad veranderd in een hedendaags cultureel centrum en Málaga kan goed concurreren met Córdoba, Granada of Sevilla.

Málaga heeft de ambitie de Spaanse hoofdstad van de Musea te worden en huisvest inmiddels 30 interessante musea. Er is een sprankelend nieuw gebied aan zee ontwikkeld waar miljoenen euro’s in zijn gepompt. Op de hoek van de haven praalt een glazen lichtkubus, het onlangs geopende Centro Pompidou Málaga. Maar er is meer, de gloednieuwe collectie van het Russische museum is gehuisvest in een oude tabaksfabriek. Het Automobiel Museum heeft naast een collectie mooie vintage wagens ook moderne auto’s. Het Picasso Museum omvat meer dan 200 beeldhouwwerken, tekeningen en keramiek van de kunstenaar.

Naast alle culturele hoogtepunten van de stad, kun je er daarnaast ook heerlijk flaneren, winkelen, eten of naar het strand gaan. Een groot deel van de binnenstad is de laatste jaren autovrij gemaakt en de belangrijkste winkelstraat is Marqués de Larios met fraaie boetieks en designers winkels.

Hierbij wat hoteltips:
Room Mate Larios : Art Deco hotel met rooftop bar
Hotel Molina Lario : aantrekkelijk hotel met mooi dakterras met zwembad
Gran Hotel Miramar : luxe hotel in centrum van Malaga

 

Laat u inspireren: