Valencia: Stad & Strand

Valencia ligt aan de oostkust van Spanje aan de Middellandse Zee en is de fietsstad van Spanje bij uitstek. De culturele bezienswaardigheden zijn uitstekend te combineren met sportieve activiteiten of lekker luieren aan het strand! De derde stad van Spanje biedt oude én hypermoderne architectuur, mooi Spaans design en de lekkerste paella van de wereld.

Het historische centrum heeft 14e eeuwse stadspoorten, een gotische kathedraal en een voormalig Moors badhuis. De Mercado Central (centrale markt) van Valencia is een van de grootste overdekte markten van Europa. Het marktgebouw is bezienswaardig en je kunt er allerlei lokale producten vinden, zoals olijven, gamba’s, hammen en kazen en meer lekkers.
Buiten het historische centrum liggen een aantal spectaculaire bouwwerken die bezoekers uit de gehele wereld trekken. Op de plek waar vroeger de rivier Turia stroomde vind je nu heerlijke fietspaden en het befaamde “Ciudad de las Artes y Ciencias” oftewel Stad van de kunsten en wetenschap. Dit culturele centrum is ontworpen door Spanjes bekendste architect Calatrava en bestaat uit een wetenschapsmuseum, een IMAX theater en het grootste aquarium van Europa.
De jachthaven is volledig gerestaureerd om aan de hoge eisen van de America’s Cup te voldoen en biedt top restaurants en trendy “chill-out” bars.

  • Hotel Palau de la Mar is een design hotel gevestigd in een statig herenhuis uit de 19e eeuw. Het biedt een spannende combinatie tussen een historisch gebouw en moderne inrichting . De kamers 66 smaakvolle kamers zijn ingericht met hedendaags, elegant meubilair. Hospes Palau de la Mar ligt in het hart van Valencia, vlakbij het historisch centrum
  • Las Arenas Balneario Resort ligt direct aan het strand van ‘Las Arenas’ en is uitermate goed geschikt voor een combinatiereis van cultuur én strand. Palacio de la Música en de thuishaven van de America’s Cup bevinden zich op korte loopafstand.  Er zijn binnen- en buitenzwembaden en in de omgeving liggen leuke restaurants. Met de hotelfiets of het openbaar vervoer  ben je in een wip in het bezienswaardige centrum van de stad.

 

 

Laat u inspireren: