Rio de Janeiro, Buzios & Paraty.

Rio de Janeiro & Buzios

Rio is trots op haar wereldberoemde Copacabana, maar heeft veel meer te bieden. De stad wordt gevormd door een grillig patroon van heuvels, baaien en schitterende stranden. De uitlopers van de bergen van de Serra da Carioca verdelen Rio in verschillende stadswijken.  Dat is goed te zien vanaf de Corcovado, de 750m hoge berg met het standbeeld van Christus op de top. Er zijn prachtige hotels te vinden zoals het Copacabana Palace Hotel en Hotel Fasano, die beiden tot de top van Rio gerekend worden. Tijdens een verblijf in Rio maak je kennis met de Braziliaanse cultuur, natuur, muziek en niet te vergeten de vriendelijke Cariocas, de inwoners van Rio. In het historische centrum staan enkele koloniale kerken en huizen uit de 18e en 19e eeuw. Lapa is de oudste, meest authentieke wijk met smalle straatjes en trappen. De historische wijk Santa Teresa is ook een aanrader en te bereiken met de Bondinho, een historische houten tram. Het strand van Ipanema is aantrekkelijk en dit is tevens de leukste wijk om te verblijven. Dat Brazilië in de lift zit, is geen geheim meer. In 2014 is het gastheer voor de World Cup en in 2016 worden de Olympische Spelen in Rio georganiseerd.

Op twee uur rijden ten noorden van Rio ligt Armação de Buzios, omgeven door 26 mooie zandbaaien. Het voormalige vissersdorp is een van de meeste geliefde badplaatsen van Brazilië, met mooie winkels, lekkere restaurants, gezellige bars en charmante pousada’s om te overnachten. Buiten het drukke seizoen (dec t/m mar) hangt er een vredige sfeer en is een bezoek zeer aan te raden. Bijvoorbeeld in Pousada Abracadabra, gelegen tegen een heuvel op enkele minuten lopen van het centrum. Met mooie, strak ingerichte kamers, een open air restaurant naast het zwembad en prachtig uitzicht over de zee.

Een andere optie is om van Rio naar het zuiden te reizen en daar te verblijven aan de mooie Costa verde. Paraty is een mooi en charmant 18e eeuws koloniaal stadje op 280km van Rio. Er zijn verschillende mooie pousada’s te vinden waar je kunt overnachten en vanauit Paraty kun je mooie boottochten maken naar de eilandjes voor de kust.
Onze favoriet hotel is de Pousada Pincinguaba, met een prachtige ligging aan zee en met een eigen zeilboot voor de mooiste uitstapjes.

10-daagse trip naar Rio & Buzios vanaf € 1.795,- incl.
– Vliegreis per Airfrance/KLM
– 3 overnachtingen Hotel Mar Ipanema in Rio B&B
– 4 overnachtingen in Pousada Abracadabra in Buzios
Er rijden tussen Rio en Buzios regelmatig bussen, maar een privé transfer kan ook geboekt worden.

Zie ook onze combinatiereis Rio de Janeiro & Buenos Aires

 

Laat u inspireren: