St. Petersburg, stad van de tsaar

De mooiste stad van Rusland heeft de bezoeker veel te bieden. Het straatbeeld van St. Petersburg, Ruslands meest Europese stad, werd bepaald door Italiaanse architecten. Zij kregen opdracht van tsaar Peter de Grote het Venetië van het noorden te bouwen”. Het resultaat mag er zijn!
In de zomer zijn er boottochten over de Neva mogelijk en vanaf het water is het uitzicht op de gouden koepels en pastelkleurige huizen het mooist. De Neva, die door het stadscentrum stroomt, wordt overspannen door prachtige bruggen en het is een feest voor het oog om langs deze rivier te wandelen met uitzicht op al dat moois. In de stad zijn ontelbare bezienswaardige kerken, kathedralen, tuinen, paleizen en musea. Daarnaast is er de wereldberoemde Hermitage, voor velen al voldoende reden om de stad te bezoeken. Het Mariinskiy-theater biedt concerten en balletvoorstellingen op wereldniveau en wij regelen graag een entreekaartje voor een mooie voorstelling voor u. Buiten de stad liggen de indrukwekkende buitenverblijven van de tsaren.

St. Petersburg beschikt over vele hotels, maar slechts weinige verdienen het predikaat sfeervol en kleinschalig. Het Alexander House is een uitzondering op deze regel, een charmant boetiekhotel met slechts 19 gastenkamers, ondergebracht in een voormalig herenhuis. Het luxe onlangs geopende State Hermitage Hotel***** is gevestigd in een fraai herenhuis in het stadscentrum. Het hotel weerspiegelt in alles de bijzondere sfeer van de Hermitage. De levendige Nevsky Prospekt ligt op 15 minuten lopen en de Hermitage ligt op drie km van het hotel.

Vijfdaagse privé reis naar St. Petersburg, klik hier 

 

Laat u inspireren: