Trendy Tanger

Deze romantische badplaats is een inspiratiebron van filmmakers en kunstenaars geweest. Het multiculturele klimaat trok westerse kunstenaars, zoals Paul Bowles, die hier The Sheltering Sky schreef. Maar ook William S. Burroughs, Jack Kerouac, Tennessee Williams en de Rolling Stones verbleven er korte of langere tijd.
De huidige koning Mohammed VI heeft de stad als zijn favoriete plek uitgekozen en sindsdien is de stad opgeknapt en er is een mooie jachthaven aangelegd. Tanger ligt dicht bij Europa en de Spaanse invloed is sterk aanwezig, dat is te zien aan de stedenbouw en de huizen in Andalusische stijl. De mediterrane stad aan zee heeft minaretten en palmbomen en biedt uitzicht over de Straat van Gibraltar. De stad is opgedeeld in een historische medina met schilderachtige straatjes en een nieuwe wijk met interessante musea en uitstekende restaurants. Buiten de stad liggen mooie zandstranden en luxe villa’s, waaronder het Koninklijke Paleis. Door het internationale karakter wordt er naast het Arabisch, Berbers en Frans, ook Spaans gesproken. Er zijn verschillende charmante hotels te vinden.

Dar Nour ofwel “het huis van licht”, is gelegen binnen de oude muren van de medina en was de eerste riad van Tanger. Het ligt verspreid op verschillende niveaus, die met trappen zijn verbonden en de salons hebben sfeervolle nissen en zithoeken met een kleine bibliotheek. Dar Nour beschikt over 9 comfortabele kamers en suites, allemaal anders ingericht en gedecoreerd met Marokkaanse kunstvoorwerpen.

Het luxe Le Mirage hotel heeft spectaculaire ligging op een klif niet ver van Cap Spartel, het noordelijkste punt van Afrika. Het fenomenale uitzicht vanaf het hotel strekt zich uit langs de kust van Noord Afrika en naar zuid Spanje, dat slechts op 15km afstand ligt. De terrassen rond het hotel en de fraai aangelegde hoteltuinen bieden fraai uitzicht op de kustlijn en de Atlantische Oceaan. Op slechts 8 km afstand bevindt zich de “Koninklijke Golf Club” en het centrum van Tanger ligt op 20 minuten rijden.

 

Laat u inspireren: