Fins Lapland : Noorderlicht

Het noorderlicht is één van de meest magische natuurverschijnselen. Lapland is de plek waar je in de wintermaanden een grote kans hebt om dit fenomeen te zien. Je kunt er slapen in glazen iglo’s zodat je er zeker van bent dat je niets mist.

Bezoekers aan Kakslauttanen Iglo village kunnen naar keuze overnachten in sfeervolle houten cabines (voor 2-10 personen) met sauna en openhaard of in een kleine iglo( 2 tot 4 personen). De iglo’s zijn van sneeuw of van glas gemaakt en de laatste hebben een transparant dak. Met een beetje geluk kun je zo vanuit je comfortabele bed getuige zijn van het bijzondere natuurverschijnsel Aurora Borealis. Het resort ligt 35 km van Ivalo airport en het noorderlicht en wintersport seizoen eindigt rond eind april.

Naast de nacht valt er overdag ook voldoende te beleven!
Twee grote husky boerderijen naast de deur nodigen uit voor een slede tocht  door een uitgestrekt winterlandschap. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor tochten te paard of safari’s per rendier of sneeuwscooter. Saariselkä , het noordelijkste skicentrum Finland, ligt op slechts 15 minuten rijden van Kakslauttanen en biedt ski- en snowboard faciliteiten. Tijdens een ijsbreker cruise vanaf Kemi zie je hoe de  ijsbreker zich moeiteloos een weg baant door het metersdikke pakijs.

Een andere mooie overnachtingsplek in Noord Finland is Beana Laponia bij Rovaniemi. Deze luxe, slechts 11 kamers tellende lodge is “for adults” only en biedt een groot scala aan activiteiten. Met de mogelijkheid om in alle privacy vanuit je hottub het noorderlicht te bewonderen.

 

Laat u inspireren: