Franse Alpen : Winterromantiek

De Haute Savoie, de aan Zwitserland en Italië grenzende streek waarin Megève is gelegen, staat te boek als een van de oudste ski- en wandelgebieden van Frankrijk. Megève is hier de favoriet, omdat het alles biedt wat een echt skigebied moet hebben, maar daarnaast nog steeds de charme van een klein bergdorp heeft. Al staat het plaatsje in de wintermaanden wel bekend om het hoge gehalte bontjassen, jetset en vips.

Samen met de dorpen Combloux, la Giettaz, Saint-Gervais, Saint Nicolas de Véroce en Les Contamines vormt Megève het skigebied Evasion Mont Blanc. De 2350 meter hoge top van de Mont Joly biedt een geweldig uitzicht op de Mont Blanc. Met een totaal van 445 km pistes en ruim 100 liften is Megève een waar skiwalhalla. Omdat het plaatsje op 1113 meter hoogte tussen de bossen ligt, is het ook een ideale plek voor andere wintersporters, zoals langlaufers, wandelaars en schaatsers. Megève is per transfers in ca. 1 uur eenvoudig te bereiken vanaf de luchthaven van Genève.

Aan mooie hotels geen gebrek! Alpaga omvat houten chalets met een 30-tal  kamers, een zwembad & spa en een geweldig uitzicht op de Mont Blanc.
Het Four Seasons Hotel ligt op de sneeuwhellingen en biedt als enige hotel in Megève ski in & ski out. Les Chalets du Mont d’Arbois zijn onderdeel van het hotel en deze royale  luxe huizen zijn een fantastische optie voor grote families of groepen vrienden die meer privacy zoeken.
Les Fermes de Marie is waarschijnlijk de meest romantische optie. Daarnaast hebben wij ook aantrekkelijke appartementen in portefeuille of grote privé chalets met volledige catering (10-30 personen).

 

Laat u inspireren: