Athene & Eilandenhoppen

Er zijn weinig reisbestemmingen te bedenken waar zo veel te zien is als in Griekenland. In Athene, Europa’s oudste stad, ligt de Acropolis, eens ommuurd heiligdom van de oude goden, waar de stadsbewoners samenkwamen om de dagelijkse gang van zaken te bespreken. Maar ook een bezoek aan het theater van Dionysus, de tempel van Zeus en het Nationale Museum zijn hoogtepunten van de Klassieke Oudheid.

Hotel Grande Bretagne is het meest gerenommeerde hotel van de stad, met wellicht de beste mogelijk ligging. Eigentijdser is het New Hotel, waar de gebroeders Campana, bekend om hun avontuurlijke ontwerpen, drie thema’s uit de Atheense cultuur in verwerkt hebben.

Per boot reis je vanuit de haven Pireaus eenvoudig naar de Griekse Eilanden. Folegandros, is een van de minder bekende eilanden en in vier uur tijd varen te bereiken. Het heeft mooie bezienswaardigheden te bieden, maar de aanwezigheid van Hotel Anemi is voor velen al voldoende reden is om dit eiland te bezoeken.

Ithaka en de geschiedenis van Odysseus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volgens de verhalen van de Griekse schrijver Homerus was Odysseus koning van Ithaki en hij  vocht mee in de Trojaanse Oorlog. Voor families met kinderen is Levendis Estate een geliefde plek, waar je helemaal tot rust komt en ook kinderen de tijd van hun leven hebben. De biologische farm heeft vier cottages met 2 slaapkamers en een sofabed in de woonkamer.

Wij hebben veel ervaring met eilandhoppen in Griekenland en helpen je graag bij het samenstellen van de mooiste route en verzorgen dan ook de boottickets.

 

Laat u inspireren: