Ionische Eilanden

De Ionische Eilanden liggen ten westen van het Griekse vasteland in de gelijknamige zee. Wat opvalt is dat de eilanden groener zijn dan de andere Griekse Eilanden en minder dichtbevolkt. Uitgestrekte bossen en een weelderige plantengroei geven veel eilanden hier het hele jaar door een heerlijke frisse groene kleur. Op het eiland Lefkas na, zijn er geen Ottomaanse invloeden geweest en is het Europa geweest die hier zijn sporen heeft achtergelaten.

In Corfu stad vind je de interessante geschiedenis van het eiland makkelijk terug. Boulevards van Franse architectuur overschaduwen de Napolitaans aandoende stegen, waar de was nog vaak aan de lijn hangt te wapperen. Het landschap op het eiland wordt gekenmerkt door door olijfbomen en onverwachte baaien met fraaie zandstranden. In het voorjaar van 2018 opende het Ikos Dassia haar deuren aan een fraaie baai in het noorden van het eiland. Het luxe all-inclusive resort is gebouwd in een moderne mediterrane stijl en ligt aan een 600m lang zandstrand. Met heel veel sportfaciliteiten en een droom voor families met kinderen in alle leeftijden. Het Bella Mare hotel is veel kleinschaliger en heeft stijlvolle kamers met privé terras en soms uitzicht op zee. De locatie is uitstekend, geen zandstrand maar wel een uitgebreid watersportcentrum.

Lefkas ligt ten zuiden van Corfu en dankt zijn naam aan de witte stranden en rotsen bij Kaap Lefkatas. Je kunt het eiland per auto bereiken door een brug die het eiland met het vasteland verbindt. De zuidoost kust is de droom van iedere watersporter met z’n vele eilandjes, omgeven door een turquoise kleurige zee. Bovendien kan hier steeds gerekend worden op een betrouwbare wind: ideaal voor zeilers en surfers! Een goede keuze om te verblijven zijn de Idilli Villa’s op loopafstand van het badplaatsje Agios Nikitas. Je kunt kiezen uit een van de zeven villa’s voor 4 tot 6 personen met mooi uitzicht, met of zonder privé zwembad.

Wij hebben op de Ionische Eilanden ook fraaie zeilschepen en mooie privé huizen aan zee in ons aanbod. Aarzel niet om ons te benaderen, we zijn je graag van dienst.

 

Laat u inspireren: