Spetses & Hydra

Heerlijk eilandhoppen langs schilderachtig eilandjes voor de kust van het schiereiland Peloponnesos. Spetses en Hydra zijn beide autovrije eilanden, die per boot goed te bereiken zijn vanuit de havenstad Piraeus bij Athene.

Het heuvelachtige eilandje Spetses maakt deel uit van de Saronische Eilanden en is erg levendig en gezellig. Het staat bekend om haar belangrijke rol in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, waar de Grieken tegen de Turkse bezetters vochten. Naast historische bezienswaardigheden vind je hier prachtige stranden, beboste hellingen en een bruisende hoofdstad. Dat de bewoners eens rijk waren zie je aan de traditionele herenhuizen met een aristocratische bouwstijl.

Het Poseidonion Grand Hotel dateert uit 1914 en is het landmarkhotel met een stijlvol interieur. De hotspot voor de Griekse upperclass laat zich hier graag verwennen met zicht op het komen en gaan van luxe jachten.

Reis per boot daarna verder naar het kunstenaarseiland Hydra. Het rotsachtige eiland heeft naast mooie stadjes ook een ruige natuur en heerlijke stranden. Hier is het historisch Orloff Boutique hotel uit 1796 een uitstekend logeeradresje.

Kijk hier voor 10 daagse reis Athene en per boot naar de eilanden Spetses & Hydra. Het is slechts een suggestie, wij kunnen het programma op uw wensen aansluiten.

 

Laat u inspireren: