Peloponnesos

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van het land en biedt een groot scala aan overweldigende cultuurschatten uit de oudheid. Een strandvakantie is hier goed te combineren met een kennismaking met het Griekse culturele erfgoed.
Vierduizend jaar lang was de Peloponnesos een belangrijk centrum van culturele ontwikkelingen in de Middellandse zee. In iedere uithoek op het schiereiland zijn er historische bezienswaardigheden die vanaf de oudheid stammen.

Het Kinsterna Hotel ligt in het uiterste zuidoosten en is gehuisvest in een Byzantijns landhuis omgeven door wijngaarden en olijf- en citrusplantages. Het ligt op het rotsige schiereiland Monemvasia met een heerlijk zwembad, tuinen en uitzicht op zee. Hier wordt ambachtelijk wijn, olijfolie en brood gemaakt en in de tuinen bloeien meer dan 250 soorten bloemen.

Petra & Fos betekent steen en licht en dit hotel ligt bij Mani, op het zuidelijkste punt van de Peloponnesus. Met slechts 23 kamers, infinity pool en een spa.

Beide hotels zijn goed te combineren met onze 8 daagse fly & drive langs charmante overnachtingshotels. Deze autoreis gaat van start in Athene, met het indrukwekkende Acropolis en het Nationaal archeologisch museum. Per huurauto gaat de reis verder naar Nafplion met het beroemde Amfitheater van Epidaurus en de historische stad Mycene. Via Mystras en Mani eindigt de autoreis tenslotte aan de westkant van de Peloponnesos.

Na afloop is het heerlijk toeven aan een van de mooie strandhotels aan de Costa Navarino of Griekse Rivièra :
Nikki Beach, het beroemde concept voor de levensgenieter. Gelegen aan een fraai strand bij het pittoreske plaatsje Porto Heli, met een beroemde Beach Club
The Romanos resort hotel, grootschalig met veel faciliteiten en fantastisch gelegen tussen de olijfbomen in de duinen van Navarino.
Amanzoe, stijlvol, rust en luxe zijn de kernwoorden en gelegen aan het mooiste witte zandstrand van de Peloponnesos.

 

Laat u inspireren: