Halkidiki, onbekend paradijs

Noord Griekenland is misschien wat minder bekend maar vinden wij een aanrader. Goed bereikbaar, met dagelijks een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Thessaloniki op een prettige tijd. Op zo’n uurtje rijden ligt Halkidiki, dat wordt gevormd door drie schiereilanden die zich uitstrekken in de Egeïsche zee. Het schiereiland Kassandra ligt het meest westelijk, met Athos aan de oostzijde en Sithonia ligt in het midden. De streek is goed te combineren met een bezoek aan Athene of de Griekse cultuurschatten op de Peloponnesos.

Ekies All Senses Resort**** ligt op Sithonia in een groene omgeving aan een mooie baai met een eigen zandstrand voor de deur. Het eco-designhotel heeft een toplocatie in een rustige lommerrijke omgeving, hier kom je volledig tot rust.
Je kunt er rond de baai wandelen, een fietstocht maken of een bootje huren om de onbewoonde eilanden voor de kust te verkennen. Er zijn totaal 64 kamers die variëren van grootte en geschikt voor max 4 personen.

Het meest complete en luxe familiehotel in Griekenland is het Sani Resort*****, gelegen op Kassandra aan een fraai 7km lang zandstrand.
Het bestaat uit vijf verschillende hotels, met elk eigen karakteristieken:

• SANI DUNES met het grootste zwembad van Griekenland (vanaf 12 jaar)
• SANI BEACH, lavish & vibrant
• SANI CLUB, discrete & refined
• PORTO SANI, relaxed & elegant
• SANI ASTERIAS, exclusive & intimate
Grote troef is het enorme scala aan faciliteiten: drie spa’s, zes zwembaden, jachthaven, watersportfaciliteiten en kidsclubs voor alle leeftijden. Voor jonge voetballiefhebbers is er zelfs een Chelsea Football Academie met een uitstekend programma en een door de UEFA goedgekeurd voetbalveld en ultra modern clubhuis. Er is keuze uit 18 verschillende restaurants met verschillende keukens en lokaties.

IKOS Olivia is een 5-sterren all inclusive resort waar het je aan niets zal ontbreken. Het splinternieuwe zusterhotel van Sani Rsorts bestaat uit een hotelgedeelte en afgescheiden superdeluxe Collection deel. Hier bevinden zich villa’s met 1 of 2 slaapkamers (max. 6 pers) die direct aan het zandstrand grenzen of over een eigen zwembad beschikken. Er is een beachclub, watersportcentrum, fietsen en dagelijks veel activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

Danai Beach Resort is een romantische luxe resort, spectaculair gelegen op een uitstekende rots boven het privé strand van Nikiti. De 60 luxe suites en villa’s, waarvan sommige met privé zwembad, worden omgeven door weelderige tuinen met schaduwrijke pijnbomen. Lid van de Leading Hotels of the World.

 

 

Laat u inspireren: