Sicilië, veelzijdig en mooi

Sicilië is het eiland, dat sinds de oudheid geroemd wordt om zijn schoonheid en waarvan de “primavera”door dichters in alle toonaarden is bezongen.
Het heeft een rijke historie die teruggaat tot de Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Overheersers vanuit het gehele Mediterrane wereld hebben hier door de eeuwen heen hun erfgoed achter gelaten. Het landschap is afwisselend en er valt ongelofelijk veel te zien en te ontdekken. De vulkaan de Etna, het bergachtige binnenland en de kustlijn met pittoreske stadjes en vissersplaatsjes.
De gastronomie is verrassend lekker en de hotels sfeervol en charmant.

Taormina is ongetwijfeld één van de mooiste plaatsjes van heel Sicilië. De oude stad, Monte geheten, is mooi gelegen met prachtige vergezichten.De grandeur van het antieke Tauromenion, met zijn theater, odeon en 122m lange naumachia, is nog immer tastbaar. Hotel San Domenico Palace is ondergebracht in een 14e eeuws klooster en in de voormalige kloostertuin bevindt zich het zwembad.
La Plage Resort
, direct aan het kiezelstrand tegenover het eiland en natuurreservaat Isola Bella, is favoriet bij de bezoekers van het Taormina filmfestival. Met een eigen beachclub en een goed uitgeruste spa.

Donnafugata Golf Resort & Spa ligt op 100km van Catania in een natuurreservaat bij ongerepte stranden. Het is een goede uitvalsbasis om de nabijgelegen UNESCO baroksteden te bezoeken zoals Ragusa en Siracuse. Het beschikt ook over binnen- en buitenzwembaden, privé strand, en twee 18-holes golfbanen.
Het prachtige Verdura Resort ligt aan de zuidkust van Sicilië, dichtbij de beroemde tempels van Agrigento. De Spa is een van de grootste van Europa en er zijn twee golfbanen, binnen- en buitenzwembaden, privé strand, watersporten en kidsclub.
Villa Athena ligt in de Vallei van de Tempels, een UNESCO Site gelegen in het Archeologisch Park en heeft een exclusieve directe ingang tot de tempels.

Op aanvraag stellen wij graag een privé rondreis op maat samen langs alle hoogtepunten van het eiland. Het is mogelijk om in een week de oostkant van Sicilië te bereizen. Voor een volledige Sicilië rondreis, die grotendeels langs de kust loopt, heb je minimaal twee weken nodig.
Suggestie voor een 8 daagse fly-drive Oost Sicilie.

 

Laat u inspireren: