Napels, Capri & Ischia

Napels is de bruisende hoofdstad van Zuid Italië en een mooie uitvalsbasis naar de oogstrelende Golf van Napels en de eilanden Capri en Ischia.
Vanuit de haven van Napels vertrekken regelmatig ferry’s naar de eilanden, maar het is ook mogelijk om een privé boot te huren van de bootreis een hoogtepunt van de reis te maken.

Napels staat bekend om zijn sfeervolle binnenstad, prachtige Archeologische Museum en niet te vergeten de opgravingen van Pompeï. Het is ook de Italiaanse stad waar je het beste pizza kan eten. De bergachtige zuidkust van Napels is door UNESCO uitgeroepen tot één van de fraaiste kustlijnen ter wereld. Met name het deel tussen Sorrento en Salerno staat bekend om zijn schoonheid en schilderachtige dorpjes. De kustplaatsjes Amalfi en Positano zijn de juwelen op de kroon en zijn met hun pastelkleurige huizen als kleurige zwaluwnesten tegen de rotsen aangeplakt. Een van onze favoriete adresjes hier is het design hotel Casa Angelina, fraai gelegen tegen de rotskust van Praiano.  Het restaurant heeft een heerlijk terras voor een diner bij zonsondergang.

Het eiland Ischia ligt samen met Capri te schitteren voor de kust van Napels.
Vanwege de vele bomen wordt Ischia ook wel “het groene” eiland genoemd. Maar het is in de eerste plaats een heel romantisch eiland voor de liefhebbers van de Dolce Vita. De Monte Epomeo is met zijn 787 meter het hoogste punt van Ischia en op de vruchtbare hellingen van deze berg vindt veel wijnbouw plaats. Er zijn hier mooie wandelingen mogelijk maar Ischia is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het eiland Procida. Het eiland is eenvoudig per boot te bereiken vanaf de haven van Napels en de vaartijd bedraagt een halfuur. Hotel Mezzatorre ligt rustig aan zee in een 7ha groot park met pijnbomen. Het hotel is lid van The Small Leading Hotels of The World en heeft een uitstekend restaurant met terras en een pianobar. Er is een groot verwarmbaar zeewaterzwembad, uitgebreide spa met binnenzwembad, sauna, solarium, massage en schoonheidssalon. Tennisbaan en diverse watersportfaciliteiten.

Op Capri zijn veel bijzondere hotels te vinden zoals La Minerva, een klein intiem hotel met slechts 18 kamers. Hotel Ceasar Augustus ligt boven op een klif op Anacapri en biedt een fantastisch uitzicht over zee.

 

Laat u inspireren: