Sardinië, de mooiste stranden

Sardinië wordt om vele aspecten geroemd, maar het zijn toch in de eerste plaats de luxe hotels en spectaculaire stranden, die het meeste opzien baren. De wereldberoemde Costa Smeralda of wel kust van smaragd, de ‘koning der edelstenen” verwijst naar de groene noordoostkust. Vanaf de 60-er jaren is deze ontwikkeld door prins Karim Aga Khan IV en hij legde er zelfs een luchthaven bij Olbia aan. In de omgeving vind je de meest luxueuze hotels zoals Cala di Volpe en Hotel Pitrizza, waar de Italiaanse jetset zich graag laat zien.

Het romantische en exclusieve hotel Capo d’Orso ligt op de rotsen aan zee te midden van wilde olijf- en pijnbomen in een riant privédomein van 10 hectare. Uitkijkend op de archipel van La Maddalena en de Costa Smeralda is het één van de meest betoverende plekje op het mooie eiland Sardinië.

In het zuiden groeien de pijnbomen op het strand en worden regelmatig groepen flamenco’s gesignaleerd. Hier blijft Forte Village onbetwist de beste keuze voor een familievakantie voor jong en oud.

De westkust is beduidend rustiger en Is Benas is de naam van een kleinschalig country resort dat onze voorkeur geniet. Voor een heerlijk verblijf in een landelijke omgeving, op 2km van de golfbaan en vlakbij de mooiste zandstranden.

Er zijn op Sardinië ook mooie villa’s te huur en een aantrekkelijk prijsoptie wordt geboden door Le Atunne, gelegen bij Porto Cervo in het noordwesten van Sardinië op 700 m van zee. Het biedt 11 aantrekkelijke geschakelde vakantiewoningen met 2 of 3 slaapkamers voor maximaal 6 personen. De  comfortabele huizen hebben een veranda, tuin en mooi uitzicht op zee. Het resort wordt omgeven door een tuin van 10.000 m2 met openluchtzwembad. Huurprijs vanaf  € 2500 per week

 

Laat u inspireren: