Venetië, romantiek en historie

Eeuwenlang is Venetië een bron van inspiratie voor dichters en kunstenaars geweest – niet voor niets wordt het de meest romantische stad van Italië genoemd. Het is een sprookjesachtige stad, met eeuwenoude gebouwen die overal weerspiegelen in het water van het Canal Grande. Bezienswaardig is onder meer het Dogenpaleis, het historisch machtscentrum van de stad, waar alle belangrijke beslissingen genomen werden en waar in de  prachtige grote zaal 1500 raadsheren konden vergaderen. Het San Marcoplein, met zijn enorme afmetingen, is het enige plein in de stad dat officieel Piazza heet, de andere heten Campo. Het centrum en de omliggende eilanden zijn heel gemakkelijk per boot te ontdekken. Maar er zijn ook sportieve activiteiten mogelijk, wij kunnen leuke uitstapjes organiseren per kayak, roeiboot of supboarden, al dan niet met gids of instructeur. Of een bezoek aan een privé Palazzo waar voor een klein gezelschap de mooiste opera’s opgevoerd worden.

Er zijn veel prachtige hotels in Venetië te vinden en de keuze wordt bepaald door het budget en het seizoen. Hierbij wat suggesties:

Dorsoduro is de leukste stadswijk waar de Italianen zelf graag komen met verschillende winkels, restaurants, bars. en het Peggy Guggenheim Museum voor hedendaagse kunst. Aanraders zijn Ca’Pisani Hotel en Palazzo Stern.

Ca’Sagredo is een van de mooiste paleishotels en heeft een toplocatie tussen de Ca’D’Oro en de Rialto brug met uitzicht over het Canal Grande. Een walhalla voor kunstliefhebbers met een prachtige collectie schilderijen uit de 17e en 18e eeuw.

Het kloosterhotel San Clemente dateert uit 1131 en is gelegen op het privé-eiland Isola di San Clemente, met uitzicht over het water. Dit luxueuze vijfsterrenresort is een oase van rust, waar de charme en de sfeer uit het verleden zijn gehandhaafd. Er is een mooie houten hotelboot die de gasten regelmatig in 10 minuten naar het San Marcoplein vaart. Het hotel beschikt over een mooie tuin met heerlijk zwembad (uitsluitend in de zomermaanden), een geweldige spa en een tennisbaan.

Daarnaast hebben bieden wij aantrekkelijke appartementen in het centrum aan voor 2 tot 4 personen. KLM vliegt 3 x per dag van Amsterdam naar Venetië en wij organiseren graag een transfer per privé boot van de luchthaven naar het hotel.

 

Laat u inspireren: