Bella Toscana & Elba

De meest geliefde streek van Italië blijft voor velen toch Toscane, met haar lieflijke  landschap vol karakteristieke cipressen en glooiende wijngaarden. In deze streek zijn prachtige historische steden te vinden zoals Florence, Siena en San Gimignano, met ontelbare kunstschatten en fraaie kerken en musea.
In de zomermaanden is Lucca en omgeving een geliefde lokatie, vanwege de stranden die hier onder handbereik liggen. Maar ook het rustige zuiden van Toscane, de Crete genaamd, biedt prachtige Renaissance stadjes, thermale baden en fascinerende landschappen.

Toscane leent zich goed voor een combinatie van binnenland en strand. Forte dei Marmi is de badplaats waar de Italiaanse jetset zich graag laat zien. Vandaar dat je hier veel luxe hotels zult aantreffen zoals Hotel Byron, gehuisvest in een mooie villa met zwembad.

Het eilandje Elba ligt op een uur varen van Piombino en is een aanrader. Het heeft schilderachtige kustplaatsjes, een groen en bergachtig binnenland en mooie stranden. Je kunt er uitstekend wandelen, duiken en snorkelen. Een van onze favoriete adresjes is Villa Otone, een typisch Italiaans hotel met uitstekend eten, een heerlijke tuin met zwembad en een strand voor de deur. Er is keuze uit kamers in de klassieke Villa en de nieuwe vleugel, voor families met kinderen zijn de cottages in de tuin een ideale optie.

De historische Toscaanse villa’s met zwembad lenen zich goed als uitvalsbasis voor de historische dorpjes in het groene achterland. Ons aanbod is zeer gevarieerd en de grootte van de huizen kan variëren van 4 tot 15 slaapkamers. Wij werken hiervoor samen met  lokale agenten die de mooiste huizen in beheer hebben. Met grote tuinen, loggia’s om al fresco te lunchen of te dineren en natuurlijk een heerlijk zwembad. De keukens zijn goed uitgerust en nodigen uit tot gastronomische Toscaanse hoogstandjes. Maar op aanvraag kan er ook een lokale kok geregeld worden die ter plaatse maaltijden komen bereiden.

Wij verhuren tevens bijzonder mooie vakantiehuizen in:
* Umbrië
* Rome en omgeving
* Napels & de kust van Amalfi
* Apulië & Basilicata
* Sicilië & Sardinië
* Adriatische Kust
* Ligurië
* Merengebied

 

Laat u inspireren: