Op ontdekking in Slovenië

De verrassend leuke hoofdstad Ljubljana is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De studentenstad met een dorpse uitstraling heeft wel iets weg van Praag, maar dan met minder toeristen. Voor het sublieme vakantiegevoel kun je op de terrassen aan de rivier een spritz bestellen en daarna lekker gaan eten in Gostilna Jakob Franc. Het Vander Urbani Resort is een design hotel met een klein zwembad op het dak. Een goedkoper alternatief is het City Hotel, met mooie ruime kamers.

Ook culinair scoort Slovenië goed:  Ana Roš  werd verkozen tot ’s werelds beste vrouwelijke chef in 2017 en heeft zo haar land ook culinair op de kaart gezet. Haar restaurant met kamers Hiša Franko ligt dichtbij de Italiaanse grens in een prachtige vallei.

Het Meer van Bled, met het iconische eilandje en daarachter de besneeuwde bergtoppen is de belangrijkste attractie in de Julische Alpen. Er is een 18-holes golfbaan en rond het meer loopt een 6km lang wandelpad. In de zomermaanden kun je een duik in het meer nemen of een boottochtje maken. Grand Hotel Toplice ***** is een historisch hotel met allure en grenst direct aan het meer.

 

Laat u inspireren: